Aloitinpa sitten opiskelut taas maanantaina. Voi olla tiedossa melko kiireinen syksy. Olivat keksineet päänmenoksi kaikennäköistä projektia ja muuta. Eilen laskin statiikan kotitehtäviä ja kyllä oli pää tyhjä kesän jäljiltä. Muuten oli kiva mennä takaisin, ei tarvi joka päivä istua kotona ja miettiä että mitäs tänään olisi tekemistä (eipä sillä ettei sitä olisi!).

Mutta noita lupaamiani kuvia:

176757.jpg 176774.jpg

Tunika on hihoja vaille valmis, neulottu pyörönä pääntien reunaan asti ja siitä eteenpäin tasona. Mallineule on tuollaisia reikäneulerivejä, tehty kavennuksella ja langankierrolla. Malli siis elokuun Suuresta Käsityölehdestä. Hihojakin aloittelin, mutta tulos on toistaiseksi noin kolme kerrosta...

Käytiin viikonloppuna Kuopiossa reissussa pojan kanssa ja erehdyin matkalla lankakauppaan, ihan vaan katsomaan minkälaisia lankoja muilla kuin Novitalla on nykyään. Meillä kun ei lähimailla juuri lankakauppoja vilise. Siksi olen kolunnut vain ruokakauppojen lankahyllyjä pari vuotta. Seurauksena matkaa tarttui Austermannin Step-lanka, josta oli ihan pakko heti kokeilla jotain tehdä.

 176778.jpg

Poika sai sitten saapassukat. Polven alla ja nilkassa on joustin pitämässä sukkaa paremmin paikoillaan. Lankaa jäi ylikin ja mietin josko se riittäisi pipoon, mutta en ole kokeillut. Lapaset siitä ainakin saisi. Kuvassa taustalla varsinainen hihojen aloitusta lykännyt työ eli Fifi (suorakulmaisena). Pakko oli sitäkin heti kokeilla kun tuon ohjeen löysin ja edes melkein luvallisen ajankohdan!

176764.jpg

Kuva ei ole paras mahdollinen kun en saanut itekseni pidettyä sitä ilmassa, pitsikohtia ei siis nyt näy. Kun työtä ei vielä paljon ollut tehtynä,näytti siltä ettei pitsi ollenkaan erotu, mutta kyllä se lopulta alkoi näkyä, vieläpä ihan hyvin.

Tässäpä näitä tällä kertaa, onneksi on joitain sellaisia luentoja, joilla voi koulussakin neuloa! Saattaa ennen joulua tulla jotain valmistakin.