Onko mahdollista herätä huonolla tuulella, jos ikkunasta näkyy tällainen maisema? Älkää katsoko sähkölinjoja :)

246826.jpg

Ei! Edes minun. Ei edes väsytä niin paljon kuin luulin, vaikka nukuttua tuli vain muutama tunti. Älysin muuten viimein kuinka kuvan saa keskelle kirjoitusta, huomatkaa huikea ero aiempiin verrattuna!

Tässä pojan kuvaamana siskolle menevät sukat, ei näytä tässä kyllä miltään. Tuolla lokakuun postauksissa on se parempi kuva yhdestä sukasta. Lankaa meni polvipituiseen pariin alle 300g, pitäisi punnita, kun muistaa, mutta vaaka on salaperäisesti kadonnut jonnekin tärkeämpiin punnituksiin. Lankana siis oli Nalle color turkoosi ja tavallinen ruskea, tosin jotain aiempaa vuosikertaa kuin tämän syksyistä.

245322.jpg

Todiste siitä, että yksi kerä kumpaakin väriä varmasti riittää seuraa tässä: Pojalle pipo, mahtuu tarpeen vaatiessa omaankin päähän. Eikä lanka loppunut vieläkään! 4-5 cm:n kerät on vielä kumpaakin jäljellä... Ruskealle on jo käyttö mietittynä, mutta turkoosille ei. Ihme ikuisuuslanka :(

245319.jpg

Kun sain nämä luentopuhdetyöt valmiiksi, niin pitihän sitä perjantaille keksiä uusi. Olen saanut joskus vuosia sitten lahjaksi sellaisen ison käsityökirjan, jossa on erilaisia mallineuleita, olen sitä useampaan kertaan jo haeskellut muuton jälkeen, mutta nyt vasta löysin. Siitä sitten aamulla ennen luentoja hain sopivan helpon mallin. Kokeilin myös samalla kuinka onnistuu sukka kärjestä neuloen. Toiseen sukkaan tuli ruma kavennuskohta, kun lisäsin silmukoita liikaa, täytyy yrittää tehdä sille jotain ja pitää nämä sukat itsellä mallina ja tehdä muille paremat :)

246822.jpg

246824.jpg

Yritin kuvata tuota mallikertaa, mutta ei tullu kyllä hyvä kuva. Vasemmasta reunasta hiukan näkee mistä on kyse. Kuvio on symmetrinen. Piti tehdä molemmat sukat tuohon nilkkaan asti ennen kuin jatkan, koska minulla ei ollut aavistustakaan, kuinka pitkät varret noihin saa yhdestä kerästä. Ja kun kerä on taas vuosikertamallia, niin ei parane kauheen eripituisia tehdä. Varmaan melkein puolet on vielä jäljellä, niin mietin, että taidan jatkaa toista vartta jonkin matkaa ja tehdä taas toisen samaan pisteeseen ja sitten puolittaa kerä, vielä en viitsi sitä tehdä kun lankaa on niin paljon jäljellä... saa keriä loppupäivän sitä, ainaki melkein. Tässä vaiheessa sukka näyttää kuitenkin minusta ihan hyvältä, on sopivan kokoinen ja ihan istuvan näköinen.

Tässä vielä melkein unohtunut takin takakappale. Alareunassa silmukkamerkit, joita joku viikko sitten tein. En keksinyt niille silloin muutakaan paikkaa, niin tuossa ovat siitä asti roikkuneet. Toinenkin etukappale on menossa, joten valmistusmahdollisuus on jo aika suuri :) Tavoite olis keskiviikoksi, mutta saa nyt tässä nähdä, silloin olisi nimittäin menoa tiedossa. Tämäkin kuva on pojan ottama :)

245323.jpg

Taidanpa tästä mennä vähän siivoamaan. Tai sitten neulomaan... Yritän ainakin huijata itseäni, että menen siivoamaan... Niinkuin tuosta pipokuvasta voi huomata, niin lelut on alkaneet taas vaeltaa olohuoneeseen. Niillä on säännöllinen vaelluskausi, joka alkaa heti, kun ne on viety takaisin leikkihuoneeseen :)