Elikäs ihan ensimmäisenä laitan nyt kuvan uudesta ompeluhuoneestani, siitä joka valmistui jo ennen joulua, mutta jonka olen saanut tänään käyttökuntoon. Päivällä käytiin ostamassa työtuoli, joka nousee tarpeeksi korkealle ja laskee tarpeeksi alas. Sekä myös mahtuu pöydän alle. Tuollainen satulamallinen, muttei kuitenkaan niitä ihan oikeita. Tällä on mielestäni parempi istua, kuin niillä oikeilla. Tässä istutaan ihan takapuolella, niinkuin tavallisessa tuolissa, mutta malli on parempi. Jalat menisivät siis tässä kuvassa oikealla, ei tuonne koneisiin päin. Nahkapenkki, ei luista :) Tukeva on ja pyörii. (hehkutihehkuti)

353270.jpg

Kuvissa näkyy tilaa myös muuten, vasemmalla kapeampi, matalampi pöytä koneille, oikealla korkea, leveä (=syvä) pöytä piirtämistä ja leikkaamista varten. Pöytien alle mahtuu hyvin nuo kaksi koritelinettä, niihin tulee kankaat ja langat, kunhan saan ne inventoitua ja hieman vähennettyä niiden lukumäärää, tällä hetkellä ne eivät mahdu! Hyvä konsti pitää määrät pienempinä, kun täytyy mahduttaa noihin :)

Pöydällä epämääräinen kasa kangasta, jonka lopputulos esittäytyy kohta. Pöydän alla lainaneulekone.

353271.jpg

Totesin eilen päivällä, että pojalla ei ole muita kuin ihan vauvalakanoita. Siispä kangaskauppaan. Neljää eri puuvillakangasta 1,3 metriä kutakin ja yksi hemtexin valmislakana. Tuloksena kolme pussilakanaa ja neljää tyynyliinaa. Yhdet puuttuvat kuvasta, koska poika on niillä nukkumassa, enkä viitsinyt mennä sinne salamoimaan. Viimeiset kankaat pestiin ja silitettiin tänään kuivaksi, jotta poika pääsi illalla uusiin lakanoihin :)

Autopussilakanan toinen puoli on samanlaista, mutta punaista kangasta. Tyynyliinat on erikseen molemman värisinä. Kissapussilakanan toinen puoli on vihreää valmislakanaa, tyynyliina kokonaan kissakangasta. Vihreää on toisena puolena myös puuttuvassa lakanassa. Siitä kuva myöhemmin. Meni kankaat aika tarkalleen, yli jäi noin 20x40 cm palat kaikkia. Niistä saa leikattua kivat kuvat vaikka housuihin tai puseroon, jahka nyt sellaisia ensin saisi aikaiseksi :) Ostin itselle viime viikolla hamekankaan ja olisihan tuolla kaappi pullollaan kankaita muutenkin. Nyt voisin pitkästä aikaa aloittaa taas ompelukauden, kun on kerran vihdoin kunnon puitteet.

353276.jpg353275.jpg