Sain joululahjaksi erilaisia lankoja ja välipäivinä eräästä niistä jo valmistuikin jotain.

1192336.jpg

Malli: MODA 6/2007 malli 39, pituutta lisätty 5cm helmaan ja lähes 10 hihoihin. Kaulus ilman käännettä, yläosasta kuitenkin leveämpi kuin alhaalta.

Lanka: Sandnes Soft Mohair, hieman alle 300g

Puikot: 4mm pyörö

Mallia piti hieman muunnella silmukkamäärien osalta, koska tiheys oli erilainen. En myöskään halunnut kääntyvää kaulusta, joten siltäkinosin mallia muuntelin. Minua kumastuttaa se, että lehdessä pusero on melko pitkän näköinen, mutta neuloessa, jos olisin aloittanut kädentiekavennukset käsketyssä kohdin, olisi tullut aivan liian lyhyt minulle. Vieläkin on mielestäni lyhyempi kuin kuvassa. Tarpeeksi pitkä kuitenkin. Hihoille kävi samalla tavoin, vaikka mittailin neuloessa, tuli lopulta kuitenkin liian lyhyet ja niitä piti sitten jälkeenpäin pidentää. Joustimen reunasta vaan silmukat takas puikoille ja joustinta erisuuntaan :) Ei onneksi mohairista näy niin selvästi. Minusta tästä tuli mukavan pirteä pusero ja lämmin ainakin! Lankaa jäikin vielä ja siitä suunnittelin yhdessä vanhassa MODAssa olevaa kirjoneuletakkia, valkoisella pohjalla isoja kirjoneulekukkia ja muita kuvioita.

Muita lahjalankoja olivat Pirkkalanka (paksumpi) kolmena eri värinä, joista yksi tummanharmaata, yksi havunvihreää, kaksi vaaleanharmaata ja kaksi viininpunaista.

Viininpunaisista on tulossa liivi uusimman MODAn 1/08 mallin 31 mukaan. Kuvaamisen jälkeen myös toinen etukappale on valmistunut. Tässä vaiheessa täytyy käydä ostamassa yksi vyyhti lankaa lisää.

1192408.jpg

Harmaista ja vihreästä Pirkkalangasta on tulossa jonkinlainen slipoveri, ilman mitään valmista ohjetta.

1192424.jpg

Helmaosa koostuu tuollaisista palmikkokaitaleista ja yläosaan tulossa vaalealla harmaalla jotain. En ole vielä päättänyt onko pinta sileää vai jonkinlaista pintaneuletta. Palmikkokaitaleet on nyt tehty kahden ryhminä, koska intarsiana onnistui niin. Olisihan koko kappaleen voinut tehdä kerrallakin, mutta en jaksanut keriä lankaa niin monelle kerälle kuin olisi tarvinnut. Eihän noita saumoja nyt niin hirveää määrää tule. Tuo isompi lätkä on tällä hetkellä etu- tai takakappale, täytyy mittailla tarvitaanko siihen vielä yhden palmikon ketju lisäksi, eli siis yhteensä yksi tuollainen pari lisää. Alunperin ajattelin että 8 per puoli riittää, mutta täytyy katsoa kunhan molemmat ovat valmiit. Jännitystä tuo sekin, riittääkö lanka vielä yhteen ylimääräiseen, alunperin suunniteltuihin se riittää...

Tässä vielä kuvaa ennen mainitsemattomista lahjuksista. Edessä vaaleanharmaa Pirkka, vasemmalla vielä Soft Mohair. Oikella ja keskellä takana Kitten Mohairia, josta punaisesta tulossa luultavasti myssy ja jonkinlainen kaulakappale ja vihreästä jotain muuta, suunnittelin huivia tai boleroa, mutta siitä ei ole vielä varmuutta.

1192466.jpg

Flunssan takia suunnitteilla myös oikein paksut villasukat varastoMaximohairista. Tulisi ainakin lämpimät varpaat. Ei vain taida olla sopivia sukkapuikkoja niille langoille.