212411.jpg

Ekana se Jaakolle vuosi sitten aloittamani patenttineulepusero. Väri on melko oikea,  tuollainen farkunsininen. Pusero on minusta kiva, 7-veljestä 5-pyöröllä, neule on mukavan kuohkeaa ja kevyttä ja joustaa hyvin. Kaula-aukkoon täytyisi laittaa varmaan joku nappi tai muu, mutta toimii se noinkin. Hihoissa on raglankavennukset, jotka ei kyllä  kuvasta kovin hyvin erotu, on aikas huono kuva.

Seuraavaksi tämä ympyrätakki, lumihiutale tässä tapauksessa :) Tämäkin onnistui yllättävän hyvin ja jopa nopeasti, viikossa. Tekniikka oli mielenkiintoinen ja vaikka viimeiset kerrokset olikin hurjan pitkiä, niin piti kuitenkin saada äkkiä valmiiksi, että näkee tuloksen :) Parissa paikassa neuletta kuljettelin mukana ja se sai aina mielenkiintoa osakseen, kun pyöröillä roikkui valtava möhkäle, joka näytti lähinnä ylisuurelta pipolta :) Yritäpä siinä selittää, että mitä siitä on tarkoitus tulla... Hihatkin sain kohdalleen, täytyi silmukoida puolen mallikuvion verran toista hihan paikkaa takaisinpäin. En neuloessani tajunnut että ne on tietenkin kohdistettu johonkin järkevään paikkaan ja vasta myöhemmin huomasin että toinen oli ihan vinksallaan. Tarkoitukseni oli nimittäin leventää hihoja, mutta sitä ei lopulta tarvinnutkaan tehdä. Napit täytyisi vielä etsiä, ajattelin jotain puisia. Tässä lankana Isoveli, joka löytyi varastoista ja sopi hyvin ohjetiheyteen.

Edit: Ohje löytyy GarnStudion sivuilta

212409.jpg

Sitten laitan vielä kuvan yhdestä takista, jonka tein ennen kuin Jaakko syntyi. Malli on oma ja tykkäsin siitä paljon (näyttää kuvassa hassulta), nyt takki on kuitenkin käytössä venähtänyt ja napit ei tahdo enää pysyä kiinni. Olivat sellaiset ommeltavat läpinäkyvät muoviset pienet nepparit. Täytyy keksiä joku uusi kiinnitystapa, jos vaikka saisi sitä roikkumistakin sillä vähennettyä. Toinen vaihtoehto olisi lisäksi purkaa helmaa jonkinmatkaa ja tehdä mallista lyhyempi. Tässä lankana Nalle colori. Siitä Rustikasta, jonka ostin pari viikkoa sitten olisi tarkoitus tulla jotain tämän tapaista, pitempi vain ja hieman erimallinen, sellainen A-linjainen. Tämän pituus on reiden yläosaan.

212412.jpg

Ja sokerina pohjalla, katsokaapa mitä posti toi: edellisen postauksen pyöröt. (Addi 3,5mm, 30 cm ja Clover 3,9mm, 22 cm)

212448.jpg

Nytpä vaan testailemaan sitten noita!