vaan ei vielä tänne. Mulle tulee nykyään ainakin Moda aina myöhässä. Novitasta en muista, SK taitaa yleensä olla ajoissa.

EDIT: kuvat lisätty

No, kävin eilen kirjastossa palauttamassa noin kuukauden myöhässä olleen neulemallikirjan ja vaaraa uhmaten lainasin pari uutta. Vilman vinkistä Neuleet-kirjan, jossa on ohje siihen kalanruotomalliin, Viikinkineuleet ja Kalevalaneuleet sekä yhden lastenvaateompelukirjan. Viikinkineuleita olen sitten tämän iltaa tihrustellut sillä silmällä ja yksi mallitilkkukin on syntynyt. Se on jo harvinaista. Mutta oli pakko testata osaanko neuloa niistä kuviokartoista.

675878.jpg

Lankavalintojakin olen pohdiskellut, mieli tekisi sinapinkeltaista, josta mallineulekin on tehty, toinen vaihtoehto olisi sellainen lämmin ruskea, ei tumma. En vain ole ihan varma sopiiko se minun väreihini... Myös langan merkkiä olen mietiskellyt, tekisi mieli kokeilla jotain muutakin kuin Novitaa (ei liity tuohon huopumiseen vaan ihan muuten vaan, yhteyttä on kyllä otettu asian tiimoilta), pitäisi olla "sopivan"paksuista ja konepestävää villaa. Sellaista 3,5-4 neulottavaa. Wool olisi kiva, mutta siinä ei ole mieluisia värejä tällä hetkellä.

 675876.jpg675877.jpg

Kalanruotomallilla ajattelin tehdä Vilman liivin tapaisen puseron, jollaiseen on linkki hänen blogissaan. Langaksi ajattelin vihreää ja valkoista tai beigeä Bambua. Mutta ei siitä vielä sen enempää.

Viikinkineuleissa oli ideoita myös pitkää Rustika-takkia varten. Niitäkään ei ole vielä sen pitemmälle kehitelty.

Juhannukseksi ollaan lähdössä reissuun ja ajattelin ottaa mukaan raitapaidan, jos vaikka saisin sen tehtyä automatkoilla... niin varmaan, ei enää puuttuisi kuin osa hihoja ja kaarroke. Ja sitten houkuttimeksi voisi ostaa noita lankoja uuteen puseroon. Mulla on kassillinen puuvillalankoja varastossa, mutta en oikeen osaa tehdä niistä mitään :( Tykkään neuloa vaan villaa. Siispä ajattelin että teen loppuun ne mitä on kesken ja ehkä sitten myyn tai lahjoitan ne loput pois. Mitä niitä turhia säilyttelemään.

Sain myös vaihtolaukun tänään postista, se oli oikein kaunis ja kiva! Kiitos kovasti vaihtoystävälleni! Laukku on vaaleaa puuvilla(?)kangasta, jossa on ruskean sävyisiä painokuvioita. Vuorissa on kaksi taskua. Kassi on suuri ja sinne mahtuu laittamaan kaikenlaista tarvittavaa (esimerkiksi neuleet lomareissuun :)  

675879.jpg

Edit: Oma laukkuvaihtolaukkuni oli mennyt tänään perille, kuva siitä laukkuvaihtoblogissa. Laukku on tehty murretunpunaisesta farkusta ja vuorina on punaista pellavaa. Kahvat on Novitan bambukahvat (Anttilasta) ja koristeena vihreitä pisarahelmiä. Laukun mallia on otettu yhdestä omasta käsilaukusta.