Uusi Ulla on ilmestynyt! Kävin kurkkaamassa sitä ja ainakin Marjutin Jäätelökesäpusero vaikuttaa mielenkiintoiselta. Siitä sainkin myös idean, kuinka teen hihat Ibizapuseroon, kavennukset olisi nimittäin aloitettu ihan kohta... Nytpä ei tarvi kaventaa! Teen vaan tuollaiset pötköhihat, jotka sitten muotoilee itsestään kaula-aukon.

Pitsimallit ainakin puseroissa on nyt ohi varmaan hetkeksi. Ainakin tuollaiset kuin tuossa eilen valmistuneessa. Reiät on nimittäin niin isoja ja niitä on niin paljon, etten voinut laittaa sitä päälle ilman jotain aluspaitaa. Kaikki liivit nimittäin näkyvät alta aivan liian selvästi. Ehkä olen kalkkis, mutta sittenpä olen, ei muiden tarvi tietää millaisia liivejä käytän :) Siispä päädyin siihen, että menen viikolla ostamaan jotain ohutta valkoista trikoota tai joustavaa vuorikangasta ja teen etuosaan vuorin. Sillähän siitä päästään.

Suunnittelun alla on ollut myös edelleen se syksystä asti mietitty Rustika-takki. Mallia vaan ei tahdo löytyä. Tahtoisin sellaisen hiukan A-mallisen, pitkän takin. Ehkä vyöllä. Ei ihan kittanaa, muttei mitään telttaakaan. Täytyy varmaan vaan aloittaa ylhäältä ja katsoa mitä tulee. Tämä siis FUFOiluun liittyen. Illalla otin työn alle raitapuseron 7-veikasta. Olen aloittanut sen 6 puikoilla, joten valmista varmaan pitäisi tulla :) Taitaa vaan käydä niin, että kun näihin FUFOihin keskittyy, niin pakkaa muut keskeneräiset työt jäämään kesken.

Ommeltavaakin olisi, kun vain saisi aikaiseksi aloittaa, pestä kankaat ja piirtää kaavat. Itselle olisi valmiiksi leikattunakin yksi pusero. Jossain aika uudessa SK:ssa oli kiva kietaisumallinen pusero/liivi, ajattelin tehdä sellaisen pellavakankaasta, josta suunnittelin viime kesänä hametta tai kotelomekkoa, mutta joka jäi tekemättä. Minulla on montaakin hameeksi sopivaa kangasta, mutten enää osaa pitää hameita. Ennen pidin niitä varmaan enemmän kuin housuja. Nyt kivoimpia ovat caprit. Kesät talvet. Ja kapeat farkut, joita en varmaan pari vuotta sitten olisi jalkaani laittanut... Mutta siis pojalle olisi kanssa pareihin kesähousuihin kankaat, siltä raukalta kun on kaikki kesähousut nytkin melkein pesussa. Shortseja on ehkä neljät, eikä ne kauan puhtaana pysy. Ohjeen löysin jo viimekuussa. Ottobressa oli kivan malliset. Jospa jo ensi viikolla saisi aikaseksi. Työ vaan haittaa harrastuksia. Koulu ei läheskään niin paljon. Onneksi opinnot jatkuu vielä, eikä tartte mennä "oikeisiin" töihin. Oon suunnitellut vähän jatko-opintojakin... Tässä vähän näytteitä kankaista. Pojalle siis nämä. Kaksi oikeanpuoleista on trikoita, joista olisi tulossa jonkinmoiset puserot. Ei ehkä maailman poikamaisimmat, mutta minusta kivat ja pojallekin sopivat. Housukankaat taas melko arvattavissa sävyissä. (Mullahan ei ole enää päällä tuo ruskea/ vihreä/ turkoosi-kausi... Vaaleanpunaista tekisi itselle vähän mieli. Ja noita samoja trikoita kuin pojalle. ) Oman puseron kangas on jossain säilössä, niin sitä ei nyt esitellä. Sellainen farkusinisehkö hiukan nypyläinen pellava, tykkään kovasti!

650337.jpg

Kai se olisi vääntäydyttävä nukkumaankin taas. Herätäkin aamulla tarvis.

Ainiin, vielä pikakysymys: Voiko puuvillaa värjätä Kool Aideilla? Ajattelin testailla, mitä saisi vanhoista kalastajalangoista, joille en kyllä luonnonvalkeina keksi oikein käyttöä...