Ensin kiitos kaikille kivoista kommenteistanne! Olipa mukava lukea niitä! Nyt pitäisi ruveta rustaamaan ohjetta järkevään muotoon.

Lankaa jäi yli takista hieman toista kerää, joten ajattelin tehdä siitä pojalle puseron. Eilen illalla oltiin sitten siinä vaiheessa, että olisi ollut aika tehdä hihoja. Päätin kuitenkin kysyä pojalta, että tahtooko puseron vai liivin. Poika päätti haluta ""sellasen lankaliivin".

 

829647.jpg

829711.jpg

Lanka 7 veljestä, puikot 4,5. Langan menekki 176g. Koko n.100cm. (Liiviin otettu mittoja collegepaidasta kokoa 104 cm, mutta liivi hieman kapeampi.)

Risteilevät kuviot kirjasta Viikinkineuleet, ohuisiin kiertäviin raitoihin idea Neuleet-kirjasta. Joustimiin kokeilin ensimmäistä kertaa kiertäen tehtyä oikeaa silmukkaa (1o,1n- joustin) ja tuli paljon siistimpi eikä niin levinnyt kuin normaalisti tehtäessä. Tätä täytyy käyttää myöhemminkin.

Pitäisiköhän välillä tehdä loppuun Cottonella-kietsu. Ei olisi paljon jäljellä, toinen hiha ja vyötärön pitsiosuudesta ylöspäin vartalo-osa. Toista hihaa pitäisi ehkä jatkaa, on hieman napakka alaosasta. Jos jatkaisi niin se asettuisi vähän alemmas eikä olisi niin tiukka.