valmistui eilen illalla päättelyitä lukuunottamatta. Tänään kävin nappikaupassa ja iltapäivällä päättelin langanpäät. Ajattelin olleeni fiksu kun käytin langan kokonaan loppuun (tein siitä eilen illalla vielä pipon, josta myöhempänä), mutta kun olisi pitänyt ommella napit kiinni, älysin, etten ehkä ollutkaan...

Onneksi lankakorista löytyi luomiskerros, joka ei ollut suosiolla purkautunut, ekasta punaisesta KittenMohair-projektista, joka päätyi purkuun. Pienen purkusession jälkeen lankaa kertyi ainakin pari metriä, joten napit saatiin lopulta kunnialla kiinni. Älkää kysykö miksi olin jättänyt sen luomiskerroksen koppaan, hyvä kuitenkin kun olin :)

1228577.jpg

Malli: oma

Lanka: Sandnes Kitten Mohair, paino 118g nappien kanssa

Puikot: 4mm bambupyöröt

Muuta: Poolokaulus hieman liian korkea. Neulottu kokonaan ylhältä alaspäin.

1228586.jpg

Tässä kuvassa vielä napituslistaa ja olkalisäyksiä lähempää.

Napit ovat kulmikkaita puunappeja.

Slipoverista tuli sopivan kokoinen, kokeilin sitä aina välillä päälle ja mallailin kavennuksia ja lisäyksiä. Kädentiet ovat nyt tuollaiset aika tavanomaiset, olisin halunnut sellaiset hieman hihamaisemmat, siis vähän kuin ihan lyhyet hihat, mutta jääköön nyt noin, ehkä on käytännöllisempi pitkähihaisten paitojen kanssa ilman niitä. Oikein mukava on :)

Loppulangoista aloin tehdä illalla vielä pipoa Villannen innoittamana. Aloitussilmukoita 45 ja niillä vain jatkettiin niin pitkälle, että lankaa oli jäljellä kiinnittävään päättelykerrokseen ja päälaen kuromiseen. Tuloksena ainakin omaan ja pojan päähän sopiva myssy. Samalla "lukaisin" ihan uuden tuttavuuden blogihistoriaa läpi (ihania töitä ja valtavan tuotteliasta!)... taisin mennä nukkumaan kolmen aikaan, kyllä aamulla hiukan väsytti seitsemältä herätä :(

Pipo kauniisti tuolilla kuvattuna, kun mallit on nukkumassa. Pitäisiköhän hankkia lisää ilmapalloja, yhden löysin, mutta se oli jo pieneksi kutistunut...ei siis sopinut oikein kuvaukseen :)

1228602.jpg

Malli: Villannelta löydetty (alunperin Novitan syksy 2007 -lehdestä), neulottu tasona ainaoikeaa aloittaen 45 silmukalla. Aloituskerros päätelty neuloen yhteen viimeisen kerroksen kanssa, päälaki kurottu ommellen.

Lanka: Sandes Kitten Mohair, 30g

Puikot: samat 4 bambupyöröt

Muuta: Poika tykkäsi että on lämmin :) (Kyllä pojatkin voi käyttää punaista)

Hyvä peruspipo siitä tuli, minulla kun ei niitä kovin montaa olekaan, niin tuli ihan tarpeeseenkin.

Sain äsken kokeiltua ensimmäisen kerran, kuinka kuvien kokoa muutetaan jo ennen kuin lataa niitä vuodatukseen. Kyllä muuten kävi lataus nopsaan, kun pienensin kuvat valmiiksi sopiviksi! Nyt kun vielä oppisin miten saisin niihin ne kehykset...

Lankahamstereilla taitaa tosiaan olla yleisesti raportoitu vaikutus pikemminkin kasvattaa kuin pienentää lankavarastoja. Itselläkin olisi kauhea hinku täydentää varastoja, jotta saisi sitten kaikkea kivaa tehtyä hamsterikuun aikana... Onneksi ei ole rahaa uusiin. Vanhoistakin saa vaikka mitä kun vain alkaa ideoida.

 Minulla oli syksyllä tarkoitus järjestää blogin yksivuotis-synttäriarvonta, mutta koska koko syksy meni blogaamisen suhteen ihan harakoille, niin yritetään nyt uudelleen, vaikka erilaisia arvontoja onkin aika paljon lähiaikoina ollutkin blogeissa.

ELI, 25000 kävijän kunniaksi käyntiin kisa

Vastauksena voisit kertoa tämän postausken kommenteihin vaikkapa parhaat jämälankaideasi (ihan näin hamsterikuuta ajatellen, ei ole omaa lehmää ojassa... ;)

Toivottavasti tällaista aihetta ei ole ihan vasta ollut muualla.

Vastausaikaa tämä viikko.