ovat tulleet valmiiksi asti. Pojan junapaita nimittäin valmistui. Langankulutus kokonaista 206 grammaa. Eipä kovin paljon :) Pusero on tehty tämän vuoden ekan novitan autopaidan mukaan, mitatkin pitäisivät täsmätä, mutta paita on malliltaan ihan erilainen kuin kuvassa. Malli on jotenkin leveä ja lyhyt. Hihatkin ovat juuri ja juuri tarpeeksi pitkät. Mutta onneksi poika kuitenkin tykkäsi.

Tuon puseron teossa suurin aika taisi mennä yksityiskohtien ompeluun silmukoita jäljittelemällä. Pusero oli toista hihaa lukuunottamatta valmis viikonlopussa ja toinenkin hiha tuli valmiiksi muistaakseni jo seuraavalla alkuviikolla. Noita kuvioita olenkin sitten tehnyt puolitoista viikkoa. Ja tuli muuten niskat kipeäksi, kun yritin tihrustella oikeita silmukankohtia! En laita kuvaa vielä, kun puseroa ei ole mitenkään höyrytetty tai muuta...

Viime viikolla itselle aloitettu myös tammikuussa hankituista Sardinioista takkia, puolitoista hihaa on nyt valmiina. Lanka on mukavan pehmeää ja kivan tuntuista, vaikka akryyliä kokonaan onkin. Malli on mukailtu toissatalven modasta 5/2006, malli 24. Lankojen tiheys (ja paksuus) ovat aivan erilaiset. Puikot ovat kokoa 4,5 tai 5, niissä ei ole merkintää, niin en voi varmaksi sanoa.

1307828.jpg

 

1307830.jpg

Ensin näytti siltä, että hihoihin kuluu lankaa aikapaljon, mutta kun ensimmäinen hiha oli valmis, ei kulutusta ollut edes 150 grammaa. Kolmannen kerän aloitin nyt, kun toinen hiha on hieman yli puolenvälin. Luulin nimittäin, että takki jää melko lyhyeksi, mutta kyllähän siihen vaikuttaisi lankaa riittävän aivan reippaasti, yli 700 grammaa, kilo nimittäin on varastossa tuota.